team-member-img

Petrica Ciobanescu

Chef

Sunt veteran in bucataria Mesogios, pe baricade inca de la deschidere, de aproape 18 ani. Lucrez cu aceeasi rigoare de la inceput, totul trebuie facut pe ceas, un minut in plus sau in minus poate schimba gustul preparatului. La fel de strict sunt si atunci cand imi aleg ingredientele, numai cele mai proaspete fructe de mare intra in bucataria mea.

Dupa aceea, totul este matematic, aduni, scazi si inmultesti, iar la final ai o farfurie cu care te prezinti in fata clientului, ca la examen. Fructele de mare pe care le pregatesc trebuie sa fie impecabile, sa seduca, sa delecteze si sa puna simturile in miscare. Stiu ca am absolvit cu brio atunci cand farfuria se intoarce goala la bucatarie.

team-member-img

Adi Grigore

Chef

Cand gatesc, am in minte un set de reguli simple: fructele de mare trebuie sa fie proaspete, cuptorul incins si condimentele la indemana. Apoi incep sa improvizez. Gatesc de 7 ani in bucataria Mesogios, dar nu am avut niciodata doua zile la fel.

Cred ca respectul pentru client trebuie sa vina pe primul loc, asta ma motiveaza sa creez ceva special pentru fiecare in parte, sa ii fac sa simta savoarea meniului mediteranean, ca si cand ar fi intr-o taverna din Grecia. Imi place sa gatesc fructe de mare, pasiunea am capatat-o in cei 7 ani pe care i-am petrecut pe un vas de croaziera, iar acum nu ma vad facand altceva. Bucataria e locul in care ma simt cel mai bine, iar cand am in fata o caracatita proaspata, ideile incep sa curga.

team-member-img

Petros Tsogkidis

Chef

O piata galagioasa cu multi pescari greci care te trag de mana pentru a cumpara. Asa imi place sa-mi incep diminetile cand plec in cautare de fructe de mare proaspete, tocmai in Grecia. Imi plac tavernele grecesti, de unde imi culeg inspiratia. Bucataria este un loc pe care trebuie sa-l respecti si sa-l stapanesti, insa atunci cand gatesti fructe de mare ai nevoie si de suflet.

De aceea, cand vad abilitatea unui bucatar grec trecut de prima tinerete, de a transforma o caracatita intr-un deliciu, pastrand esenta proaspata a marii, sunt coplesit. Am gatit in multe locuri in lume, am studiat la Academia Culinara din Atena, insa acolo, intr-o piata de peste din Grecia, imi aleg de la pescari fructele de mare cu tot cu povestile lor, iar din taverne imi culeg retetele. De aceea, la Mesogios, aducem clientilor aroma si finetea unor preparate care cuceresc prin simplitate, savoare si prospetime.